Hoeve_8

AUTHENTIEK

Sinds 1894 is de boerderij op Voetweg 4 in Houtave in handen van de familie Vermeersch, die al vijf generaties lang melk produceert van hoogwaardige kwaliteit, met respect voor het dier en de natuur. De geschiedenis van de hoeve zelf gaat nog veel verder terug: het ‘boerenhuis’ dateert van de 16de eeuw, de dwarsschuur met stalling van de 19de eeuw. In datzelfde huis wordt vandaag nog steeds geleefd, in de oude stallen kijken de kalfjes nog steeds reikhalzend uit naar hun dagelijkse melk, maar een deel van de dwarsschuur is nu ingericht voor de zuivelproductie.

Hoeve_6

AMBACHTELIJK

Als vijfde generatie zetten we nu volop in op de melkverwerking. Van de verse melk van onze koeien maken we diezelfde dag nog de lekkerste zuivelproducten: kaas, yoghurt, boter, room, zure room, plattekaas, karnemelk, chocopasta en ijs. Alles wordt ambachtelijk bereid, en dat levert pure smaken op die je onmogelijk kan nabootsen in industriële productie. Onze focus ligt dan ook op korte-ketenverkoop via boerenmarkten en op de boerderij zelf. Persoonlijk contact en onmiddellijk feedback zijn voor ons erg belangrijk.

Hoeve_5

KWALITEIT

De basis van alles (naast passie voor wat we doen) zijn onze koeien. Zij zijn het begin van alles en we dragen hun gezondheid en welzijn dan ook hoog in het vaandel. Elke koe heeft een naam en een eigen karakter. Treesje is onze oudste koe, zij maakt ondertussen al 13 jaar deel uit van het team. Bij de eerste lentezon laten we onze koeien buiten grazen, en daar blijven ze de hele zomer en herfst. Ze zijn gezond en leiden een stressvrij leven. En dat merk je aan de kwaliteit van onze melk, die het AA-label kreeg.

Wij bieden onze producten aan op boerenmarkten en andere korte keteninitiatieven:

Hoeve_15

GENT

Op donderdagnamiddag van 13u tot 17u op de Blaisantvest (Vogelzang)

Hoeve_16

SINT-AMANDSBERG

Op zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u in de Spijkstraat en Halve Maanstraat

Hoeve_14

TIELT

Op zaterdagnamiddag van 14u tot 16u30 op de markt in Tielt

ledeberg

LEDEBERG

Op woensdagmiddag van 11u tot 13u op het Heilig Hartplein

Op woensdagnamiddag van 13u30 tot 17u30 op het Centrumplein

boerenburen

BOEREN & BUREN

Plaats je bestelling via boerenenburen.be
Op dinsdag van 17u tot 19u in Zedelgem
Op donderdag van 17u tot 19u in Brugge Sint-Michiels
Op vrijdag van 16u tot 18u in Stene
Op zaterdag van 10u tot 11u30 in Ichtegem

Schermafbeelding 2017-02-06 om 22.35.38

VOEDSELTEAMS

Plaats je bestelling via voedselteams.be
Op vrijdagavond van 17u tot 19u in Verzorgingscentrum Westervier, Speelpleinlaan 44, Brugge.